Novinky

          • Projektový den Osobnosti vědy a techniky

          • Celoškolní projektový den, v rámci kterého jsme se zabývali vědou a technikou, byl výjimečný hned z několika důvodů. Dozvěděli jsme se spoustu informací, například jak vznikly kontaktní čočky, co je to gravitace a co statická elektřina, jak létal Jan Kašpar či jak zemřel Jan Perner, vyzkoušeli jsme si mikroskop, optické klamy, knihtisk, telefon... a mnoho dalšího! Tento den byl navíc posledním ze tří dnů, během nichž proběhla v naší škole kontrola České školní inspekce (o závěry z inspekční zprávy se s vámi už brzy podělíme). A byl to také poslední společný projektový den, který jsme uspořádali v budově školy v DDM Beta. Další společné projekty už nás čekají v naší nové budově v Rábech, u Perníkové chaloupky, pod Kunětickou horou.  

          • Divadlo pro školky

          • V rámci masopustního týdne jsme sehráli pro mateřské školky hudební pohádku O Koblížkovi. Naši čtvrťáci a páťáci zvládli nejen představení, ale připravili pro děti různé hádanky a úkoly s postavičkami z pohádky. Herci i diváci si dopoledne užili a těšíme se na další setkání.

          • Slavnostní předávání vysvědčení

          • Naši nejmladší si dnes šli pro svá první vysvědčení. Naši nejstarší tento rituál absolvovali již potřinácté. A například páťáci jsou přesně v polovině svého základního vzdělávání.

            Máme za sebou půl školního roku plného práce, na kterou můžeme být hrdí. To je veliký důvod k oslavě! Proč to všechno neoslavit...co třeba společným slavnostním obědem v restauraci?! 

          • Prezidentské volby V Pohybu

          • Dnes se na naší škole uskutečnilo první kolo prezidentských voleb. Samotné volbě předcházela pečlivá příprava, sběr informací, zkoumání profilů kandidátů i diskuze. Do volební komise byl vybrán jeden zástupce z každé třídy. Samozřejmostí bylo prokázání se dokladem totožnosti či voličským průkazem. V některých volebních okrscích se stály doslova fronty! Volební komise měla následně nelehký úkol ověřit pravost a řádné vyplnění všech volebních lístků a sečíst všechny hlasy. Volební účast byla 69 %. Do druhého kola postoupili Petr Pavel a Danuše Nerudová. 

          • Vánoční divadlo

          • Ve středu 21. prosince byly v naší škole ve světové premiéře uvedeny dvě vánoční hry, a to Vánoční koleda v podání druháků a třeťáků a hra Milion bilion vánočních skřítků, kterou nastudovali nejstarší. Představení jsme si moc užili. Rodinám a přátelům děkujeme za podporu a bouřlivý potlesk.

          • Znovu jsme „Mezi námi“

          • Po dvou letech způsobených nedobrovolnou pauzou v souvislosti s covidovými opatřeními jsme s velikou radostí obnovili společná setkávání s babičkami a dědečky z Domova pro seniory U Kostelíčka. Starší spolužáci, kteří tuto tradici před časem započali, předali pomyslné žezlo mladším, ti nyní pokračují v pravidelných návštěvách spojených s povídáním, zpíváním, tvořením a sdílením příjemných chvil.

            V letošním roce máme za sebou už dvě setkání, jedno seznamovací spojené se společnou výrobou hmyzího hotelu, druhé naplněné tvořením bambulkových věnců pro seniory i naši školu.

            Těšíme se na další setkání v lednu 2023.

          • Adventní spirála

          • Dnes si děti jeden po druhém došly Adventní spirálou pro světlo, zapálily vlastní svícny z jablíček, kterými pak společně celou Adventní spirálu rozsvítily, a příjemně se naladily na předvánoční čas. Přejeme i vám klidný advent!

          • Základní škola V Pohybu přijme učitele/učitelku pro 1. stupeň

          • Hledáme průvodce/průvodkyni, který/á má chuť a energii podílet se na rozvoji malé inovativní školy a provázet s podporou skvělého týmu věkově smíšenou třídu (15 dětí, asistent pedagoga).

            Koncepce školy vychází zejména z těchto principů a přístupů: prožitkové učení, badatelství, konstruktivismus, projektové vyučování a učení v souvislostech. Matematiku vyučujeme Hejného metodou a čtení a psaní metodou Sfumato.

            Nástup: leden 2023 (plný úvazek).

            V případě zájmu pošlete prosím životopis na info@zsvpohybu.cz.

          • Škola tančí

          • Již potřetí se naše škola zapojila do skvělého projektu Škola tančí. Pod vedení Marty Vodenkové Trpišovské to byla opět „úžasná jízda“. Šestnáct dětí se vydalo do historie bez učebnic, zato aktivně prožívalo starověký Egypt na vlastní kůži. Letos se k nám připojil také divadelník Lukáš Bouzek a pohyb jsme propojili s hlasem a mluveným slovem. Na závěr jsme se sešli v Divadle 29, kde proběhla veřejná ukázka z naší práce.

          • Projektový den „Osobnosti umění“

          • V naší škole je velmi důležitá spolupráce napříč ročníky, a tak pravidelně pořádáme projektové dny pro celou školu. Téma letošního roku „Osobnosti“ nás tentokrát zavedlo do oblasti umění a děti si mohly vybrat z malířství, sochařství, grafiky, divadla, hudby, filmu i tance. Během dopoledne pak poznávaly nejen různé umělce, ale především samy sebe a svoji tvořivost. Na závěr proběhla prezentace výsledků z jednotlivých uměleckých dílen.

          • Jak jely Muchy na Muchu

          • Tento školní rok se naší vzdělávací cestou prolíná celoroční téma - Slavné osobnosti. Již v září jsme tak dostali nelehký úkol vybrat takovou slavnou osobnost, jejíž jméno naše třída ponese. Naše třídy tak vzdávají hold osobnostem jako je Johanka z Arku, Leonardo da Vinci, královna Alžběta či Alfons Mucha.

            Právě ti nejstarší, kteří si vybrali jméno posledně zmíněného umělce, dostali poslední říjnový den příležitost seznámit se s jeho dílem blíže prostřednictvím výstavy rodinné sbírky ve Valdštejnské jízdárně Pražského hradu. Tímto děkujeme Nadaci Mucha za výjimečný kulturní zážitek.

          • Projektový den „Panovníci"

          • Ve středu 19. října nás v rámci tématu, které se prolíná celým školním rokem, čekal společný projektový den na téma Panovníci". Průvodci a starší spolužáci si pro nás připravili bohatý program, v němž jsme se mohli blíže seznámit s některými osobnostmi, které ovlivnily naše i světové dějiny. 

          • Děti a technologie

          • Příští týden se u nás ve škole bude konat beseda pro rodiče: Děti a technologie. Srdečně zveme naše současné i budoucí rodiče i další případné zájemce!

          • Čtvrťáci a páťáci na Sněžce

          • Statečná výprava ve složení čtvrťáků, páťáků a jejich průvodců stanula včera odpoledne vrcholu Sněžky! Gratulujeme k obdivuhodnému výkonu. 

          • Oslava podzimní rovnodennosti

          • Dnes končí astronomické léto. Podzimní rovnodennost jsme oslavili celoškolním projektovým dnem na Vinici. Užili jsme si krásný den, dozvěděli se něco o Slunci a polokoulích, uspořádali jsme soutěž o nejkrásnější jablíčko, naučili jsme se moštovat, vyrobili jsme mandalu z přírodnin, věnovali jsme se rovnovážné akrobacii a společnými silami jsme na ohni uvařili lahodnou polévku. Podzime, vítej.

          • Začal nový školní rok

          • Již posedmé se otevřely dveře naší školy, abychom mohli přivítat nové prvňáčky. Začínali jsme s hrstkou dětí. Dnes jsou z nich hrdí sedmáci a naše škola čítá již více než padesát dětí. S radostí a vděčností je doprovázíme na jejich vzdělávací cestě.
            V tomto roce nás čeká mnoho převratných změn. Nejen k nim budeme čerpat odvahu a inspiraci od slavných osobností.
            Přejeme všem školákům a školačkám, ať je pro ně škola místem, kde se budou moci respektujícím způsobem rozvíjet. Místem, kde se budou cítit dobře. Přejeme vám všem dobrý školní rok 2022-2023.

          • Výsledky zápisu k povinné školní docházce

          • Základní škola, jejíž činnost vykonává Základní škola V Pohybu, rozhodla svým ředitelem podle ustanovení § 46, § 165, odst. 2, písm. e) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění, a v souladu se zákonem č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, následovně:

             

            Kód přihlášky             Rozhodnutí

            3AZKY4HJFA            přijat(a)

            F7YNMZD9CH         nepřijat(a)

            ARMEDZ299P          přijat(a)

            CT4HEKPYX8          nepřijat(a)

            5PRRZY6WJH          přijat(a)

            SXY9N9M2CP          nepřijat(a)

            RC6YTYHD8X          přijat(a)

            K7R6YRC7NP           přijat(a)

            48J5EZYHRN           nepřijat(a)

            NRMAFSPCME        nepřijat(a)

            4AXZB74C2R            přijat(a)

            H9ZP8TXZGW         přijat(a)

            BWSXP4G36T          přijat(a)

            PC5XNM637F          přijat(a)

            8T2SGJSFGE           přijat(a)

            BS5XCBTJA5           přijat(a)

             

            O přijetí bude v souladu s § 67 odst. 2 zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu vyhotoveno písemné rozhodnutí, které bude součástí spisu Vašeho dítěte ve škole. Přijatým dětem nebude rozhodnutí v písemné podobě doručováno, můžete ale požádat o jeho vydání.

            Rozhodnutí o nepřijetí ke vzdělávání bude zasláno v písemné podobě.

          • Podpora Ukrajiny

          • 6 000 Kč. Tuto částku jsme se po společném hlasování rozhodli poslat nadaci Člověk v tísni na podporu Ukrajiny. Jde o peníze, které jsme si kdysi vydělali školním jarmarkem a schovávali si pro vlastní potřebu. V současné situaci jsme se shodli, že peníze jsou potřeba jinde. Přejeme si mír.