Novinky

          • PF 2020

          • Děkujeme za přízeň i spolupráci v letošním roce a přejeme, ať je i rok 2020 naplněný dobrodružstvím a radostí ze života. A hlavně, ať je v pohybu!

          • Literární bojovka

          • Musíme se pochlubit, čtení nás baví! Pilně pracujeme na osvojování a prohlubování našich čtenářských dovedností i znalostí. A protože jsme také rádi venku a baví nás pracovat společně, se zájmem jsme ve středu 11. prosince přivítali program, jímž byla literární bojovka. Ráno jsme se věnovali čtení ve třídách, po přestávce jsme se pak ve skupinkách pustili do zkoumání mapy a hledání nejrůznějších úkolů rozmístěných v okolí školy. Poté nás čekalo jejich luštění. Ze získaných informací jsme pak zpracovali plakáty, které nám na školních nástěnkách nyní připomínají pět velikánů české literatury a jejich díla.

          • Adventní výprava do Horního Bradla

          • První středeční adventní výprava patřila jen otužilým a odolným jedincům. Vyrazili jsme totiž mrazivou zimní krajinou až do Horního Bradla, kde nás čekalo zdobení vánočních ozdob a následná prohlídka výrobny. Žasli jsme nad zázrakem, jak se čiré sklo mění ve stříbrné, a vyptali se na vše, co nás v souvislosti s ozdobami zajímalo. Následně jsme potrénovali finanční gramotnost při nakupování malých kousků skleněné vánoční nádhery v tamní prodejně. Poté nás již čekal turistický výšlap do obce Krásný, zkoumání čerstvého prašanu, společný prosincový piknik a nekonečné klouzání na zamrzlých kalužích. Domů jsme se vrátili s několika ovocnými větvičkami v náručí a teď napjatě čekáme, zda nám barborky doma vykvetou.

          • Adventní jarmark v pohybu

          • 26. listopadu se v Klubu ABC uskutečnil Adventní jarmark v pohybu. Děti si pro tuto příležitost nachystaly opravdu bohatý program: zpívání, bubnování, dvě taneční a dvě divadelní vystoupení. Následoval prodej vlastnoručně vyrobených adventních i jiných výrobků. Při této příležitosti škola vydala také dvě tiskoviny, a to Časopis v pohybu, který shrnuje školní aktivity, především program středečních lesních dnů, a knihu rozhovorů se seniory Rozhovory mezi námi. I na podobě těchto tiskovin se podílely především děti. Děkujeme za návštěvu, děkujeme za milé publikum. Děkujeme, že jste přišli.