Novinky

          • Jedna škola, jeden kmen

          • Adaptační týden v naší škole již tradičně vyvrcholil veskrze indiánským obřadem přijímání prvňáčků a nováčků do našeho školního kmene. Jsme jedna škola, jeden kmen, každý z nás v něm má své místo, od nejstarších po nejmladší. V ohni jsme pak spálili vše špatné, co ve škole nechceme mít. To dobré jsme naopak s přáním šťastného školního roku slavnostně zakopali na školní zahradě a už teď se těšíme na červnové porovnávání, zda se nám naše vize a přání podaří naplnit.

          • Tajná mise pro 2. stupeň

          • Letos na naše druhostupňáky čekala nelehká zkouška. Zúčastnili se tajné mise, k jejímuž programu dostali pouze ty instrukce, že si mají zabalit plavky a náhradní oblečení. Že půjde o plavbu na paddleboardech, bylo překvapení. Na výpravě tak museli napnout síly i napříč ročníky, překonat nepohodlí a prokázat důvtip, odvahu i schopnost spolupráce. Ve smíšených dvojicích po Chrudimce dopluli k místům bývalé školní budovy. Tam pak flotilu čekal úkol převézt bez vykoupání jeden důležitý předmět až k loděnici. Ve zkoušce obstáli na výbornou!

          • Máme nové prvňáčky

          • Slavnostně jsme do našich řad přivítali osm nových prvňáčků. Z našich nejstarších jsou dnes osmáci. Škola stále roste a my s ní. Nastal nový školní rok.

            Potkáme se s dinosaury, prozkoumáme rybník, s umělou inteligencí zajdem si na piknik... zpívá se v naší nové školní hymně. Máme se opravdu na co těšit. Společným tématem pro letošní rok je STROJ ČASU. 

          • Třetí prázdninová vzpomínka

          • Knižní projekt

            Všichni asi tušíte, kolik dá práce, než vznikne taková kniha. My už také, protože jsme si to vyzkoušeli na vlastní kůži. Byl to projekt dlouhodobý, od začátku do konce celých pět měsíců pilné a různorodé práce. Nejdřív spisovatelská a redakční činnost, poté tvorba ilustrací a grafika stránek. Tím byla ukončena první část projektu. Následovala však část druhá, kdy jsme knihu skutečně vyrobili. Knihařské umění jsme zvládli a na konci června jsme si třídní povídkovou knihu hrdě odnášeli domů na prázdniny.

            odkaz na video: https://youtu.be/o69jYlzMZu4

          • Druhá prázdninová vzpomínka – Expedice Žďárské vrchy

          • Již tradičně se parta dětí vydala vstříc dobrodružství na „červnové expedici“. Tři dny strávené na cestách v krásné krajině Žďárských vrchů přinesly mnoho zážitků a objevů nejen z přírody, ale i v poznání sebe sama. Skupiny musely zcela samostatně připravit trasu, zvolit dopravu, sepsat expediční deník, zajistit si potravu, a nakonec po návratu vše správně vyúčtovat. K tomu děti ušly mnoho kilometrů s batohy na zádech a potvrdily, že se o sebe umí postarat.

            Však to posuďte sami: https://youtu.be/Npx2KTTPKXI

          • Vysvědčení

          • A je to tady! Nejnáročnější ze všech dosavadních školních roků je za námi a my ho všichni zvládli. Rozdávání vysvědčení bylo veselé, krásné, emotivní. Přejeme krásné a zasloužené prázdniny. 

          • Beseda s pamětnicí, paní Marií Šormovou

          • Byly ve škole tělesné tresty? Proč se za války zatemňovala okna? Co byly potravinové lístky? Co jste cítila, když jste se dozvěděla o Janu Palachovi? Jaký byl v sedmdesátých letech plat začínajícího učitele? Jak ovlivnil váš život  příchod internetu a mobilních telefonů? Co jste cítila, když jste se dozvěděla o teroristickém útoku 11. září? Na tyto a ještě další otázky jsme se zeptali paní Marie Šormové. Mluvte se svými sousedy a lidmi kolem vás. Dozvíte se víc než z učebnic. Děkujeme za milou návštěvu.

          • V naší škole hořelo!

          • Naštěstí jen z důvodu aplikace fyziky a chemie v praxi. Na programu výuky světa v souvislostech u šesťáků a sedmáků totiž byly principy hašení, prevence a likvidace požárů, plus praktická zkouška různých hasících přístrojů. Děkujeme hasičům, že jsme si mohli vše vyzkoušet.

            Ps: při výuce nebyl nikdo ohrožen ani zraněn. :-)

          • Olympiáda na Turnovské chatě

          • Již potřetí se místem naší pětidenní jarní výpravy stala Turnovská chata v Příchovicích. Na samém rozmezí Krkonoš a Jizerských hor jsme měli možnost spolu pobýt v přírodě, na výletech i toulkách lesem a při společných hrách. Letos se celý týden nesl ve znamení poznávání slavných osobností z oblasti sportu. Uspořádali jsme si rovnou olympiádu ve stylu starého Řecka. Symbolicky jsme navštívili slavná místa jako Thermopyly, Mykény, Marathon, Athény, Spartu, Olympii, Delphy a Tróju. Souboje byly vyrovnané a sportovní výkony hodné obdivu a ocenění. I přesto jsme nikdy nezapomněli na to, že pro tým je nejdůležitější být si navzájem oporou, nevzdávat se a bojovat  v duchu fair play. Vivat olympiáda, vivat Řecko, vivat Turnovská chata!

          • Ohlédnutí za cirkusem Happy Kids

          • SKANDÁL, DĚTI SE NEUČÍ V LAVICÍCH! 

            V TŘEBOSICÍCH VYROSTLO ŠAPITÓ, KDO TOHLE ZAPLATÍ?!!

            NEBEZPEČNÁ AKROBATICKÁ ČÍSLA - ZLOMÍ SI VAZ?

            NEBEZPEČNÁ HRA S OHNĚM, OHEŇ V RUKOU DĚTÍ!

            Jen namátkou vybíráme pár příspěvků ze slohového úkolu pro šesťáky a sedmáky, jehož zadání znělo - popište cirkusový týden formou bulvárního titulku.

            Máme za sebou neobyčejných pět dní, které jsme místo ve školní budově strávili v cirkusu. Společně se školou ZŠ a MŠ Srdcovka v Třebosicích jsme měli tu možnost zúčasnit se úžasného projektu. Čtyři dny jsme trénovali, učili se, pracovali na souhře a spolupráci, posouvali svoje možnosti a čelili svým strachům, trémě a obavám. Vystoupení, která jsme měli možnost ve čtvrtek a pátek předvést veřejnosti, byla ohromující. Atmosféra neopakovatelná. Tolik jsme se toho naučili, tolik jsme toho prožili. Děkujeme.

          • Uklidili jsme Česko

          • Tento týden jsme se přidali k akci Ukliďme Česko. Přírodě kolem Kunětické hory se díky nám snad zas o něco lépe dýchá. A nejlepší úlovky? Sekyrka, koberec...a mrtvola v pytli!

          • • Výsledky zápisu k povinné školní docházce

          • Základní škola, jejíž činnost vykonává Základní škola V Pohybu, rozhodla svým ředitelem podle ustanovení § 46, § 165, odst. 2, písm. e) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění, a v souladu se zákonem č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, následovně:

             

            Veřejný kód přihlášky                          Rozhodnutí

             2173654                                               přijat(a)

             1449658                                               nepřijat(a)

             6529816                                               nepřijat(a)

             3977151                                               přijat(a)

             9245856                                               nepřijat(a)

             3215647                                               nepřijat(a)

             8738431                                               povolen odklad povinné školní docházky

             7145225                                               nepřijat(a)

             7419735                                               nepřijat(a)

             1382578                                               přijat(a)

             9134872                                               přijat(a)

             3365717                                               nepřijat(a)

             4912873                                               nepřijat(a)

             9863472                                               nepřijat(a)

             2816864                                               nepřijat(a)

             5144259                                               přijat(a)

             2847798                                               nepřijat(a)

             8439523                                               nepřijat(a)

             3186584                                               přijat(a)

             2437699                                               přijat(a)

             9829616                                               přijat(a)

             2872186                                               nepřijat(a)

             2163149                                               nepřijat(a)

             5856189                                               nepřijat(a)

            O přijetí bude v souladu s § 67 odst. 2 zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu vyhotoveno písemné rozhodnutí, které bude součástí spisu Vašeho dítěte ve škole. Přijatým dětem nebude rozhodnutí v písemné podobě doručováno, můžete ale požádat o jeho vydání. Podmínkou přijetí je uzavření smlouvy o vzdělávání mezi školou, žákem a zákonnými zástupci nejpozději do 30. 4. 2023. V případě neuzavření smlouvy budou osloveni nepřijatí zájemci.

            Rozhodnutí o nepřijetí ke vzdělávání bude zasláno v písemné podobě.

          • Exkurze do Poslanecké sněmovny

          • Dnes jsme se vydali do Prahy na návštěvu Poslanecké sněmovny. Díky panu poslanci Karlu Haasovi, jemuž tímto srdečně děkujeme, jsme měli možnost nahlédnout do různých sálů a zákoutí Thunovského paláce a ledacos si i sami vyzkoušet. Potěšilo nás, že se nám podařilo potkat i několik politiků napříč politickým spektrem, včetně předsedkyně sněmovny. Všichni nás přijali srdečně a našli si i chviličku na naše zvědavé otázky či selfíčka. 

          • ZŠ V Pohybu, Ráby 151

          • S radostí a hrdostí oznamujeme všem, že naše nová budova v Rábech u Perníkové chaloupky je dokončena, zkolaudována, schválena, školu jsme přestěhovali a kolaudaci oslavili. Těší nás, že se i v náročném, téměř dvouletém období spojeném s rekonstrukcí budovy projevil týmový duch lidí z okolí školy. Ať se nám všem ve škole žije...pohádkově!